Fra mobbeoffer til MMA-kæmper

Skrevet af Fady Allan, 26. February 2019

Modebevidst fotograf, gadget-freak, fritids-skater, far og MMA-kæmper.

Man kan ikke rigtigt smide en label på ham, hvilke kun gør ham mere interessant. Han er nu nok mest kendt for sidstnævnte – Men hvordan startede det hele egentlig?

Dalby med sin forlovede Dzifa og datter Caya på snart 6 måneder

Det lyder som noget fra en klassisk amerikansk karate kid film, men den er god nok.

Nicolas Dalby var 15 år gammel da han valgte at starte til kampsport. Motivationen for hans beslutning var mobning.


”Jeg startede til kampsport fordi jeg, udover at være meget besat af Bruce Lee film og kampkunst, gerne ville lære at forsvare mig selv mod de plageånder jeg havde da jeg gik i 10. klasse.

Jeg havde tænkt på at starte til kampsport længe, men jeg følte jeg var nødt til at rykke på det efter en hændelse. Jeg blev ydmyget foran hele skolen, og ville gerne kunne sørge for at både den slags ikke skete igen, men også kunne forsvare mig hvis det blev af mere fysisk karakter.”


Til hans overraskelse gav det ham ikke blot fysiske kompetencer til at sige fra overfor mobberne, men en masse andre værktøjer som selvtillid, evnen til at hvile i sig selv og intet behov for at bevise noget overfor andre end personen i spejlet.


Der gik ikke lang tid før rygtet spredte sig i skolegården, og til trods for nogle ældre skoleelever skulle teste deres fysiske kunnen mod det tidligere mobbeoffer, stoppede mobningen ret kort efter.


Det var tiden før instagram og facebook, og det var ikke ligefrem fordi man så knockout videoer af Dalby i en karatedragt – Men det var blot til Nicolas fordel..


”Rygtet om at jeg var startet til kampsport og jeg faktisk var ret god til det må have spredt sig.. Kombineret med at min selvtillid og mit selvværd også øgedes betragteligt og dermed påvirkede hvordan jeg bar mig selv, for inden for et par måneder efter jeg startede, stoppede plageånderne med at konfrontere mig.”


Spol frem 20 år senere, og man tør godt kalde ham en af de bedste danske MMA kæmpere nogensinde. D. 9 Marts skal han kæmpe om bæltet til Cage Warriors 103 i København som allerede nu kaldes ”det vildeste MMA stævne i Danmark – Nogensinde”


Credits: KO! media


Du kan se frem til flere blogindlæg, interviews, Q&A’s, konkurrencer samt Instagram Takeover det næste stykke tid hvor vi følger Nicolas Dalby til sin titelkamp d. 9 Marts.
Instagram: @Repeat.dk & @DalbyMMA