Centerchefen anbefaler: 5 kunstnere du ikke må misse til Roskilde'17

Skrevet af Fady Allan, 22. June 2017

Rasmus Arendt er centerchef i vores center på Åboulevarden, og har mange års deltagelse til den legendariske festival i rygsækken.
Vi har taget en snak med ham, for at høre hans anbefalinger til dette års musikgalskab.

Rasmus har ordet:


Som klar nummer 1 ligger Justice - en af fransk elektroniks giganter, som spiller på åbningsdagen, onsdag, kl. 01.30. Kan du holde dig i gang indtil da, så kommer du ikke til at fortryde det. Nummeret D.A.N.C.E har de fleste efterhånden hørt, men numre som Phantom part 1 samt Phantom part 2, skal nok sætte gang i musikdagene på bedste manerer. De lever elektronik til den hårdere side, men med tempo og beat som gør at du helt sikkert hellere vil ned og feste end i seng. Vi ses i Pitten!


Før de blev introduceret til musikplanen havde jeg aldrig hørt The xx. Jeg har hørt det enormt meget siden da, da deres lyd er meget alsidig og passer til meget forskelligt – bl.a. fest, chill i solen og træning. Nummeret Intro har mange hørt før og giver en ide om at hvilken slags musik de spiller. De har en hamrende dygtig dj, Jamie xx, som i sig selv er et kæmpe act, så gå endelig ikke glip af koncerten. De spiller torsdag kl. 22 på Orange.


Man kan ikke afholde en Roskilde Festival uden et reggae act! Jah9 leder tankerne hen imod en strandbar på Jamaica. Det er bløde dub-rytmer blandet med et super chill reggae-beat - tænk Bob Marley med kvindelig vokal - og det er en koncert jeg virkelig ser frem til. Man kunne have håbet på en tidlig eftermiddags-koncert i solen (her er Noname – fredag kl. 14.00 på Apollo et godt alternativ), men kl. 23.00 på Avalon står jeg parat lige meget hvad.


Den Sorte Skole er et dj-kollektiv bestående af Simon Dokkedal og Martin Højlund, som laver alt deres musik fra fortidens glemte udgivelser. De lytter til tusindvis af samples fra plader samlet overalt i verden, rører i gryden og tilsætter eget tryllestøv, og ud kommer der noget helt specielt. De har gæstet Roskilde en del gange over årene, bla. på Skatescenen (06’, 08’), Cosmopol (09’), Arena (10’, 13’) og nu Orange i 17’. I år bliver kulminationen og som Martin Højlund selv siger ”Vi har tænkt os at gøre noget, som ingen før har gjort på den scene. Det bliver en fejring af det skæve, det sindssyge, det smukke og det brutale.” Helt klart en af de koncerter jeg håber bliver noget jeg kommer til at huske tilbage på. De går på fredag kl. 01.00 på Orange.


Foo Fighters behøver vel ikke den store præsentation. Kendt for sange som The Pretender og Everlong, men med et musikkatalog der kunne strække sig over en 4-5 koncerter, er jeg sikker på at de nok leverer for fuld skrue. Forsangeren Dave Grohl har fortid i Nirvana, og spillede bla. videre efter han brækkede benet på scenen til en koncert i Sverige. Det er første gang de gæster Roskilde siden 2005 – og hvem ved, måske den sidste.