Alderspræsidenten

Skrevet af Fady Allan, 18. December 2017

Hej Flemming!

Du er jo alderspræsident i REPEAT, hvordan har du det egentlig med det?

Det er jeg temmelig stolt af. Jeg plejede at sige ”Jeg er jo ikke 20 år mere” nu siger jeg ”Jeg er jo ikke 60 år mere” det synes jeg er meget sjovt. Jeg er 78 år gammel.


Hvorfor valgte du REPEAT?

Min kone kører forbi hver dag for at besøge sin mor på lundtoftegade. Så en dag kom hun hjem og sagde ”Der kommer et træningscenter tæt på, du skal starte til motion”.
Og så fulgte vi med under opbygningen. Men jeg havde nok ikke et valg.. min kone er 20 år yngre end mig, så jeg giver hende ret og så får jeg fred. Men jeg ville også gerne selv igang igen.


Diskokugler, høj musik og dæmpet lys.. Hvordan kan det være det ikke skræmte dig væk?

Ja det er jo et eller andet sted ikke for alle. Jeg er jo sikker på at i har svært ved at tiltrække folk på min alder, eller måske dem der er lidt yngre end mig. Men jeg kunne godt lide stemningen, der må gerne være gang i den.

Jeg kender ikke sangene så jeg kan ikke synge med, men jeg synes det er gode melodier.


Hvad var formålet med din træning da du meldte dig ind?

Jeg har trænet meget før i tiden. Men havde dog ikke trænet i 6 år grundet flere operationer blandt andet nyt knæ. Så formålet var genoptræning til at starte med, og jeg havde sagt til mig selv at jeg mindst skulle komme tre gange om ugen. Det kan man sige jeg har holdt meget godt, men nogle dage har jeg så ondt i ryggen at jeg ikke kan komme ned af trappen.

Her forleden var jeg på vej op at træne i jeres center, og jeg fik så ondt i ryggen på vejen at jeg blev nød til at stoppe op, og gå ind i restauranten tæt på for at sidde. Jeg sad og fik en kaffe, så var jeg klar igen og jeg kom op og trænede.

Hvad træner du så når du er heroppe?

Altså for det første prøver jeg som sagt at træne de her tre gange om ugen, mandag onsdag og fredag. Det er altid ved 13 tiden, jeg kan godt lide at det er lidt stille i centeret på det tidspunkt. De unge er jo på arbejde og i skole, og så klarer jeg min træning før de kommer op.

Jeg træner på løbebånd og romaskine. Da jeg startede, løb eller gik jeg 20 minutter og roede 10 minutter.
Nu har jeg skruet ned for løbet men skruet op for roning. Jeg har været fysisk aktiv men nu har jeg taget på. Når man sidder ned i 6 år, så tager man altså på.


Du har ikke trænet i 6 år?

Ja jeg har været syg. Det er forfærdeligt at være syg. Jeg kender næsten Frederiksberg hospital bedre end min egen lejlighed. Men det er dejligt at være tilbage, bortset fra at jeg har taget på, så synes jeg stadig der er lidt bøffer tilbage.


Du har været her 19 gange på halvanden måned, det er da flot!

19 gange er ikke ret meget.. Ikke når jeg ikke laver så meget andet. Men jeg prøver at holde tre gange om ugen. Jeg kan også mærke det smitter af på ens humør, man sidder ikke som den sure gamle mand og brokker sig over alt og alle.

Hvad er det værste der kan ske? Man kan højst dø af det, og det har jeg prøvet to gange, så mon ikke det går. Man skal aldrig give op.