Din guide til Crossfit Games

Skrevet af Fady Allan, 4. August 2017

The Crossfit Games 2017 er netop overstået!

Vi har allieret os med Rune Raahauge, som udover at være blandt vores dygtige personlig trænere, er ekspert indenfor området - teoretisk såvel som fysisk. Han deltog endda selv i Regionals i 2012.


Men hvad er Regionals? Og hvad går Crossfit Games egentlig ud på? Ved du ikke det - så er den her guide for dig.Hvad er Crossfit?

Chancen for at du kender en der dyrker, eller har dyrket Crossfit er ret stor. Om det er en kollega der hele tiden taler om ”WOD’s”, din gamle gymnasie klassekammerat der ikke sparer på billeder af "snatches" og "Clean & Jerks" på sociale medier, eller din nabo der pludselig laver burpees nede i gården. Træningsformen har de seneste år vundet mange atleters og hobby-motionisters hjerter og er kommet for at blive.


Hele tanken bag Crossfit træning, er at være i den bedste allround form. Det er en træningsform der kombinerer en masse funktionelle træningsaspekter. Filosofien er IKKE at specialisere sig ét fysisk område, men at overraske kroppens sædvanlige rutiner konstant. Formålet er at skabe fysiske tilpasninger, som øger en bred vifte af kroppens attributter, såsom hurtighed, styrke, eksplosivitet, mobilitet, kondition mm.


Verdensmesterskaberne i Crossfit hedder officielt –

Reebok Crossfit Games, og er struktureret på en måde der teoretisk set giver ALLE muligheden for at deltage.


Hvordan bliver man udvalgt?

The Crossfit Games er delt op i tre niveauer. Første niveau er Open.
Open niveauet er struktureret således at der én gang om ugen, (i fem uger) offentligøres en serie af øvelser, som man skal udføre på tid samt vægt. Open stadiet afholdes om vinteren i Crossfit filialer/klubber og garager rundt omkring i verden. Øvelserne offentliggøres online hver tirsdag, og atleterne har indtil den efterfølgende mandag til at udføre øvelserne og registrere resultaterne. Alle der er fyldt 14 år kan deltage, og indskrive sine resultater.

Top atleterne fra de i alt 17 regioner, kvalificeres derefter til andet stadie af konkurrencen, nemlig regionals.

Regionals er en live, tre dages konkurrence der bliver afholdt i Maj måned. Top atleterne fra to eller tre regioner kombineres, og konkurrerer indbyrdes for de fem pladser til The Crossfit Games. Når de kvalificerer sig, skal de beslutte om de skal stille op som individuelle atleter eller som del af et hold. Derfor er der også flere kategorier at stille op i.

Sæsonen kulminerer i tredje og sidste stadie af verdensmesterskabet, og hvis du tænkte: Reebok Crossfit Games 2017, så har du fuldstændig ret.

Der er blevet filtreret flere hundrede tusinder af atleter, som til sidst giver en opstilling af 40 mænd, 40 kvinder, 40 hold, 80 teenagere og 240 masters/veteraner.


The Games

De fem bedste i hver region i hver kategori har nu sikret sig en plads til en kæmpe begivenhed og understreget et statement. De konkurrere om at få titlen ”The Fittest X on Earth”.

Games er i princippet et decideret verdensmesterskab, men fordi der er mange regioner i USA, er der et højere antal af amerikanske atleter i konkurrencen. I den mandlige division er det amerikanerne, der sidder hårdt på podiepladserne, dog er det de europæiske kvinder der dominerer.

Får du inspiration til en øvelse eller to, så tøv ikke med at prøve dem af i centeret. Vi har kettlebells, squatracks og andet sjovt du kan lege med - Hvem ved? Måske er du med til the games næste år ;-)