Martin Albrechtsen - Guldkampen

Skrevet af Peter Modin, 10. May 2018

Han er personlig træner i REPEAT. Han har vundet Superligaen med FCK, hvor han i øvrigt blev kaldt Dolph Lundgren grundet sin fysik. Han har 4 landskampe på CV’et og har spillet i både FC Midtjylland og Brøndby.

Der findes vist ingen bedre end Martin Albrechtsen til at tage os lidt med ind i den hæsblæsende guldkamp mellem FC Midtjylland og Brøndby i Alka Superligaen, hvor de to mandskaber mødes i dag i kamp der kan afgøre hvem der skal være den kommende Danmarksmester. Her fortæller han hvor du skal smide dine sparepenge og hvorfor.Hej Martin. Lad os komme til sagen med det samme. Hvis du stod med 100 kr. i hånden, ville du så smide dem på FC Midtjylland eller Brøndby?

Ville nok smide dem på Brøndby. De er i førersædet pt, og jeg tror altså de trækker det længste strå.Hvad tror du bliver afgørende for hvem der står som vindere af Superligaen d. 21. maj?

Helt sikkert deres indbyrdes kampe. Kampen i aften på Brøndby stadion bliver altafgørende for om FCM overhovedet har en mulighed for indhente Brøndby. FCM skal også til Parken i 2. sidste spillerunde, så de har altså et rigtig svært slutprogram. De skal derfor helt sikkert vinde over Brøndby på i dag for at have en chance.


Kan du sætte lidt ord på hvad det er de to hold hver især er så dygtige til?

Brøndby kører jo det her hvor de gerne vil stresse modstanderen til at lave fejl. Det kan enten foregå ved højt pres, eller ved at ligeså snart bolden passerer angriberne, så bliver ham med bolden presset af 2,3,4 mand, og det fører ofte til at der kommer en fejlaflevering eller en dårlig pasning til en medspiller der så også bliver presset af 2,3,4 andre. Det kræver utroligt meget løbearbejde, så brøndbyspillerne er i god form. Når de så får bolden, spiller de meget direkte. Det er ofte den første aflevering der bliver slået dybt. Det ved angriberne godt, så de er allerede stukket afsted og klar på at modtage bolden.


Fcm´s stil er jeg ikke helt ligeså sikker på. Det virker ikke helt så struktureret som Brøndbys. De formår dog bare at kværne derud af og score en del mål, og så er de samtidig svære at score imod. De har dog ikke virket så sikre på det sidste synes jeg.Kigger man på de to trupper er der mange profiler og spændende spillere. Hvem mener du er den største profil på hvert hold og hvorfor?

På Brøndbys hold er det nok Mukhtar. Han har lige det ekstra der afgør kampene. Man ser tit at hvis ikke lige han er på toppen så halter brøndbys spil lidt.

Hos FCM er Jakob Poulsen nok den vigtigste. Han er omdrejningspunktet på holdet, og uden ham tror jeg ikke de havde været så så højt oppe.


Som spiller var du kendt for din fysik, hurtighed og gode duelspil. Hvis du skulle sammenligne dig selv med en spiller fra et af de to hold nu, hvem ville det så være?

Paulus Arajuuri fra Brøndby, og Erik Sviatchenko fra FCM tror jeg. De gør mange af de ting jeg også var god til. Jeg var bare hurtigere ;)


Med både landskampe og Premier League kampe på CV’et bliver vi nødt til at høre hvem der har været den bedste medspiller, og den sværeste modspiller i din karriere?

Med hensyn til bedste medspiller, så har jeg jo ikke spillet sammen med de helt store verdensstjerner. Men jeg spillede med en midtbanespiller i West Bromwich der hed Jonathan Greening. Han var en man altid kunne spille bolden ind til, og så skilte han sig godt af med den. Han var god. Ellers har jeg spillet sammen med Kanu og Kevin Campbell, der begge tidligere har været i Arsenal.


Når det kommer til bedste modspiller er der lidt flere at vælge mellem. Jeg har mødt mange af de store navne: Rooney, Ronaldo, Ryan Giggs og Drogba. Men noget jeg husker som rigtig svært var kampene mod Chelsea hvor jeg spillede højre back overfor Damien Duff. Han var lynhurtig og tordnede bare op og ned af kanten hele kampen.