Simon Witzansky; lyden af fokus

Skrevet af Sebastian Kofoed, 19. March 2018

Du kender det sikkert. Pulsen banker derudaf ligesom musikken. Du er totalt i zonen, og ved at gennemføre ugens fedeste træning! Pludselig afbrydes musikken af en McD reklame efterfulgt af et ”lækkert” nummer med Michael Bublé. Det var den træning!


Musikken er bare en væsentlig del af en god træning. Den hjælper med at holde fokus, og skabe præcis den stemning du har brug. Den er en del af rammen, på lige fod med udstyret, indretningen og servicen. Derfor tager vi ikke let på det i REPEAT. Musikken skal ikke bare være ligegyldig baggrundsstøj!

Af samme årsag har vi allieret os med DJ Simon Holk Witzansky, der med sine kritiske og kreative briller, har udvalgt den musik du hører i vores centre. Vi har taget en snak med Simon om musikken i REPEAT; om hvordan den er udvalgt og hvad den skal kunne. Enjoy!


Hvorfor har du valgt at involvere dig i musikken i REPEAT?

Jeg synes generelt det er en pisse fed ide, at have så meget fokus på musikken på den måde. Det der fangede mig, var at der stilles så skarpe kriterier op for lydkvalitet og at køre et gennemført koncept. Jeg er stor tilhænger af, at musikken har så meget fokus, til forskel fra andre steder, hvor musikken hurtigt kan fremstå som larm eller baggrundsstøj, fordi det ikke er gennemført. Jeg synes det har været fedt, at være med til at designe en lyd, som er medvirkende til at definere Repeat som brand.

Hvad er det musik skal kunne når man træner?

For mig, skal musik hjælpe en med at holde fokus i ens træning. Musik kan hjælpe mig med at forsvinde ind i en bestemt sindstilstand, som særligt kan motivere mig i min træning, og formålet er at andre skal opnå samme følelse.


Kan du fortælle lidt om musikkens sammensætning? – Hvordan er sangene udvalgt?

Jeg har valgt numrene ud fra min egen subjektive holdning om hvad jeg synes er god kvalitet, intet andet. Jeg har måtte gå lidt på kompromis med min smag, for ikke at gå for meget ned i berliner undergrund. Det ville simpelthen blive for meget af det gode, at lytte til, hvis man træner kl. 10 om formiddagen.

Der skal selvfølgelig være noget for enhver, samtidig med at det holder et konsekvent fokus på den lettere del af house musikken. Der er stadig smidt nogle afstikkere på listen i form af RB- ,pop- og hip hop numre, men der må ikke være for mange. Numrene skal helst ligge inde for nogenlunde samme genre og tempo, så folk ikke pludselig mister fokus på deres træning på grund af musikken. Jeg har oplevet andre steder, hvor der pludselig kommer noget musik på, som slet ikke passer ind, og hvor man får brudt sin rytme. Det nytter ikke noget at man står og knokler på sin makspuls og syrer til i hele kroppen, og Enya pludselig kommer ud af højtaleren. Så ender man med at besvime til lyden af panfløjte og det duer bare ikke.


Hvad hører du selv når du træner?

Når jeg træner, lytter jeg som regel til min egen musik. Hvis jeg har et show lytter jeg til den trackliste jeg har lavet, som forberedelse. Når pulsen er oppe, er musikken bare anderledes og federe at lytte til. Jeg nyder selvfølgelig også at lytte til den musik jeg selv har sammensat til Repeat, hvilket er ret privilegeret og fedt at kunne. Jeg er personligt ret stor fan af ”The Rap” listen. Jeg har nogle guilty pleasures rundt omkring, og den er helt klart en af dem. For mig, egner den sig knap så meget i en træningssammenhæng, men jeg nyder at lytte til den når jeg sidder alene og arbejder.


Som garvet DJ bliver vi også lige nødt til at høre hvad din største oplevelse med musikken egentlig er?

En der stikker ud, er World Outgames i 2009. Jeg skulle spille på Rådhuspladsen for ca. 35.000 mennesker og var helt høj på adrenalin. I det vi går på scenen, springer den ene CD-afspiller i luften. Det var en helt surrealistisk oplevelse, at stå foran så mange mennesker i komplet stilhed. Vi var derfor tvunget til at freestyle på scenen, hvilket bragte mig lidt ud af min comfort zone. Da vi først kom i gang, var det for vildt at stå på så stor en scene foran så vildt et dansegulv, i hjertet af København, og ikke helt have styr på hvad den næste sang skulle være. Det var virkelig en rutsjebanetur og en helt unik oplevelse.