Tæt på Crone

Skrevet af Sebastian Kofoed, 6. April 2018

Det kræver ekstremt meget disciplin og hårdt arbejde at slå igennem som professionel fodboldsspiller. Derfor er Svenn Crone, der til dagligt spiller i Brøndby IF, jævnligt at finde i REPEAT med sin personlige træner MT Performance, hvor der fokuseres på de små detaljer i fysikken. Detaljer der om søndagen kan være forskellen på at forhindre en scoring eller ej; og dermed potentielt om Brøndby skal tage de 3 point. Vi har taget en snak med Svenn Crone.

Læs blandt andet om hans træning, drømme og målsætninger, samt hvem der er det største ”jern” i Brøndby IF.


1. At spille i Brøndby foran Faxe tribunen, og være en del af et hold der kan vinde mesterskabet, må være en drøm for mange. Hvad tror du har været afgørende for at du er nået til hvor du er i dag?

At spille på Brøndby Stadion foran Sydsiden er simpelthen det fedeste, og det har helt klart også været en kæmpe drengedrøm for mig. Sydsiden kommer altid med en enorm opbakning til både hjemmekampe og udekampe!

Det jeg tror der har været afgørende for at jeg er nået her til, er nok den klassiske med hårdt arbejde hele vejen igennem. Hvis man ikke arbejder hårdt hver eneste dag til træning og kamp bliver man aldrig bedre, og konkurrencen er altså hård på dette niveau. Jeg vil selv sige, at det er en af de ting der kendetegner mig mest, det at være hårdtarbejdende. Jeg har skullet kæmpe mig til hvor jeg er i dag.


2. Hvor ser du dig selv henne karrieremæssigt om 5 år?

Om 5 år er jeg jo 27 år og skal være på mit højeste. Det er helt klart mit mål og min drøm at jeg spiller i en af de store ligaer i Europa på det tidspunkt.


3. Du træner selv i REPEAT med mellemrum; enten alene eller sammen med Mads (MT Performance) - Hvordan kan det være, at du gør det ved siden af din faste træning i BIF?

Den træning jeg har med Mads er rigtig god i forhold til at bygge på med små detaljer til min fysik. Det er særligt min hurtighed og smidighed der bliver forbedret gennem den type træning, og selv de små detaljer kan også være kampafgørende om søndagen. Mads og jeg træner oftest når jeg har ferie fra fodbold, hvor der er lidt mere tid og ingen kampe er. Det er jo også vigtigt at jeg ikke overbelaster mig selv og løber ind i skader.4. Som fodboldspiller skal du skal selvfølgelig være god til genpres og til at slå nogle skarpe diagonaler. Men hvis vi fjerner det fodboldfaglige aspekt, hvad er det så fysiologisk set vigtigt at kunne som fodboldspiller i Brøndby?

I Brøndby skal man som spiller kunne løbe en helvedes masse kilometer i hver kamp, og kunne lave en masse sprinter også. Så fysiologisk set kræver det vel en rigtig god udholdenhed, så man kan holde til at løbe de mange kilometer. Samtidig kræver det også at man er eksplosiv, så man forhåbentlig kan sprinte hurtigere end sin direkte modstander. Det er helt klart de to vigtigste fysiologiske krav med den måde vi spiller på, da vi i gennemsnit løber rigtig meget.


5. Er din fysiske træning tilpasset din position som back på banen? Den stiller formentlig andre krav end eksempelvis positionen som midterforsvarer.

Når vi har preseason er der en masse individuelle træninger som passer til den specifikke position jeg spiller på. Her tænker jeg særligt på intervalløb, der er tilpasset den måde vi skal kunne agere på fysisk i en kamp. Os backs skal jo kunne lave en masse højintense sprints og løbe op og ned langs siden en hel kamp. Så det kræver udholdenhed og eksplosivitet.


6. Hvem er den bedste spiller du har spillet imod?

Der har efterhånden været en del. Men for bare at nævne én, så kunne det være Nikola Vlasic fra Everton (Kroatisk kantspiller) som vi spillede mod dengang han var i Hajduk Split. Han var en rigtig stor mundfuld må jeg sige.


7. Hvem er så den bedste, du har spillet med?

Her vil jeg sige ’de’ bedste, og det må have været Daniel Agger og Kong Kalle (Thomas Kahlenberg). Det er jo to legender, som jeg gladeligt praler med at have spillet på hold med.


8. Og til sidst er vi selvfølgelig nødt til at høre hvem der er det største ”jern” i BIF-truppen? (Martin Albrechtsen er jo blevet personlig træner i REPEAT og ville nok kandidere kraftigt hvis han stadig spillede i BIF)

Haha; jamen lige nu er det vel Paulus Arajuri (Finsk midterforvarer). Han er sku et rigtig jern