Tinderbox - Festivalen jeg ikke ville være foruden

Skrevet af Simon Munk Andersen, 20. June 2018

I år er det 3. år jeg besøger Tinderbox og der er lagt i farvandet til en kæmpe fest. Tinderbox er den tid på året, hvor den turistramte bump på E20 bliver omdannet til en by fyldt med fest, farver og stor glæde.


Tinderbox bliver afholdt en kort cykeltur uden for centrum i området Tusindårsskoven hvor man enten kan overnatte eller som andre odenseanere tage hjem og sove. Ifølge mig, skal en festival opleves med ens ’hold’, så jeg havde samlet en flok af mine nærmeste venner og åbnede tidligt om morgenen den første kolde øl.


En øl er og bør sjældent være det man har lyst til som det første når man vågner, men det var første dag på Tinderbox så pludseligt virkede det helt på sin plads. Succes skal gentages i år, og jeg bruger dagene op til på at afslutte eksaminer og forberede mig til Tinderbox.


Her ser jeg på programmet med mine venner og planlægger hvilke navne vi skal opleve, planlægger hvor der skal festes inden man besøger pladsen, indkøb af alkohol og vigtigst af alt den timelange playliste til førfesterne, dagene skal jo starte ordenligt.

Mit navn er Simon Munk Andersen, og her er mit bud på 6 kunstnere du bare IKKE må gå glip af på årets Tinderbox.

6 kunsterne fordelt på 3 dage.


Torsdag:
Dagen står i elektronikkens tegn da to store ikoner på den elektroniske scene SKYDER Tinderbox af henover førstedagen.


MORTEN

Du kender ham, jeg kender ham, alle kender ham. Han træner faktisk også i REPEAT når han er hjemme i det danske.. Morten er efterhånden et uundværligt dansk ikon på den elektroniske scene. På øen i Søen, Fyn, har vi alle hørt om da Mortens fest lukkede på Distortion pga. festen var for vild, og det vil vil også opleve her! Morten lukker festivallen om torsdagen hvor han spiller på Blå Scene kl. 00:20STEVE AOKI

Han er højt elsket af sine fans, han hænger ud med multimillionæren Dan Bilzerian, han har en større sneaker samling end gennemsnittet og så KASTER HAN MED KAGE?! Steve har efterhånden skabt enorme fester på og af scenen blandt mine venner og jeg. Steve har en fast plads på et hav af mine playlister og jeg vildfarede til Sverige for at opleve hans første koncert i vores kære naboland. Steve spiller på Magixbox kl. 22:45


Fredag:
Denne dag har jeg en overflod af pop-musik på programmet hvor det nærmest er en synd og en skam at prioritere mellem kunsterne.


CARPARK NORTH

Dagens danske højdepunkt på denne solrige dag er denne prisvindende danske trio. Jeg har, selvforskyldt, aldrig oplevet dem live, så nu skal det ske. Jeg håber på at høre numre som Human, Heroes, Transparent And Glasslike. Numre jeg på sin vis er faldet over i radioen eller på playlister. Stedet hedder Rød Scene og tidspunktet hedder 17:05.


FRENCH MONTANA

Hits med millioner af visninger, ad-libs så det næsten er for meget og så bare kæmpe BANGERS er hvad denne mand står inde for. Jeg regner med en kæmpe fest og jeg kan ikke vente med at høre nummeret Unforgettable. Han spiller på Blå Scene kl. 18:35.Lørdag:
Store navne på dagens program og det er næsten umuligt at vælge. Men dagens must see er klart…

NIK & JAY

Få indrømmer det, mange gør det og jeg gør det. Men Nik og Jay er jo duoen bag legendariske numre som man har hørt da man var yngre og med hånden på hjertet var Nexus. Jeg gør klar til at læne mig tilbage som havde jeg én dag tilbage og så bare boing med til en koncert med høj energi. De spiller på Blå Scene kl 21:35.

R3HAB

Jamen hvad…? Hvorfor ikke Tiësto..? Jamen jeg kunne dårligt vælge?! Men jeg har flere numre med R3hab på mine playlister, som jeg især bruger flittigt når jeg træner. Der er gang i den og fart på og det er sådan jeg kan lide mit elektroniske og af alle mine anbefalede er det R3hab jeg helst vil se over dem alle. Han spiller på Magixbox kl. 22:15.Hvis man vil hilse på til en øl og/eller en fælles musikoplevelse, kan man oftest finde ud af hvor jeg er på festivalpladsen via mine stories på instagram her (@simonmunka).


Rigtig god sommer og festival til alle!